Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Γείτονες, συμπολίτες,
κάτοικοι / εργαζόμενοι
στο Πολύγωνο

Η πρακτική των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, να εγκαθιστούν κεραίες στις ταράτσες κτιρίων, εντός κατοικημένων περιοχών, αμοίβοντας πλουσιοπάροχα τη συμφωνία του ιδιοκτήτη του κτίσματος, καθιστά αδύνατη την ενημέρωσή μας σχετικά με την ύπαρξη ή όχι κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά μας. Το καθεστώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί από εμάς να δεχόμαστε, εν’ αγνοία μας, την καθημερινή έκθεσή μας σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, εξαιρετικά επιβαρυντικής για την υγεία μας.

Παρά την προσπάθεια των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, συγκαλύψουν το πρόβλημα, τα στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα και διεθνώς, εντείνουν την ανησυχία των πολιτών. Μια σειρά σοβαρές ασθένειες (διάφορες μορφές καρκίνου), φαίνεται ότι σχετίζονται με τη διαρκώς αυξανόμενη έκθεσή μας στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Τα πορίσματα των ερευνών, αλλά και τα περιστατικά που γίνονται γνωστά όλο και συχνότερα στις γειτονιές της Αθήνας, κινητοποίησαν τα τελευταία χρόνια χιλιάδες πολίτες. Απαίτησαν και σε αρκετές περιπτώσεις επέβαλλαν να μπει φραγμός στην επικίνδυνη για την υγεία μας ασυδοσία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Να υπάρξει ανεξάρτητη από τις εταιρείες και τα οικονομικά συμφέροντα επιστημονική ενημέρωση, για τις επιπτώσεις που έχουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην υγεία μας. Να επανασχεδιαστεί το δίκτυο των κεραιών με κριτήριο την προστασία της υγείας μας.

Στην περιοχή μας, η συντονισμένη και μαχητική κινητοποίηση κατοίκων τους προηγούμενους μήνες, επέβαλε την οριστική παύση λειτουργίας σε κεραίες που λειτουργούσαν σε κτίριο επί της οδού Κυπριανού, αλλά και την προσωρινή παύση για τις κεραίες που λειτουργούν σε κτίσμα επί της οδού Ραγκαβή και στο υδραγωγείο της ΕΥΔΑΠ.

Η γειτονιά μας, το Πολύγωνο, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Βριλησσού, Ταυρίδος, Κρέσνας (υδραγωγείο ΕΥΔΑΠ), Τσαλδάρη. Σε όλες τις περιπτώσεις οι κεραίες λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής, από κατοικίες, ενώ ορισμένες βρίσκονται πολύ κοντά σε σχολεία και χώρους άθλησης νέων. Η προστασία της υγείας όλων μας δεν επιτρέπει καμία ολιγωρία.

Καλούμε σε ανοικτή συνέλευση κατοίκων Πολυγώνου, την Κυριακή 18/4/2010 (ώρα 11:30 π. μ. Βαφειοχωρίου & Καρολίδου 2), για να ενημερωθούμε και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: