Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συλλογή υπογραφών

Μετά την τελευταία συνέλευση προχωρούμε στη συλλογή υπογραφών για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Κείμενο Υπογραφών

Οι κάτοικοι του Πολυγώνου, που υπογράφουμε το παρόν κείμενο:

Διαμαρτυρόμαστε και καταδικάζουμε την απουσία ανεξάρτητης από τις εταιρίες, επιστημονικά τεκμηριωμένης και ουσιαστικής ενημέρωσής μας από την πλευρά της πολιτείας και της δημοτικής αρχής, για τη σημαντική αλλαγή που έχει λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο περιβάλλον της περιοχής μας, με τη λειτουργία τουλάχιστον τεσσάρων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Εκφράζουμε τη διαφωνία μας στην εν κρυπτώ εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις εταιρίες, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής.
Διαμαρτυρόμαστε για τη στάση των ιδιοκτητών των χώρων που βρίσκονται εγκατεστημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή μας (ιδιώτες και ΕΥΔΑΠ), οι οποίοι μπροστά στα οικονομικά οφέλη που απολαμβάνουν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αδιαφορούν για τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν στους γειτόνους τους και ειδικότερα στα παιδιά.
Ζητάμε το δραστικό περιορισμό των ανώτατων ορίων εκπεμπόμενης ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας με βάση τη διεθνή εμπειρία και τις ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες. Δημιουργία ανεξάρτητου από τις εταιρίες, δημόσιου, ελεγκτικού μηχανισμού, ο οποίος θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους πολίτες.
Διεκδικούμε την άμεση απενεργοποίηση των τεσσάρων κεραιών που βρίσκονται στην περιοχή μας, μιας και στο σύνολό τους βρίσκονται σε μικρή απόσταση από χώρους εκπαίδευσης και σπουδών νέων και παιδιών, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες εμφανίζουν αυξημένη ευαισθησία στην έκθεση στην Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία. Επανασχεδιασμό του δικτύου, με την οικονομική επιβάρυνση των εταιριών, με κριτήριο την προστασία της υγείας μας και αποφασιστικό ρόλο των κατοίκων της περιοχής, στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αφού αυτές επηρεάζουν την υγεία πολύ περισσότερων πολιτών, από τον ιδιοκτήτη του χώρου που εγκαθίστανται μία κεραία.
Καλούμε νέα Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Πολυγώνου, την Κυριακή 18 Απριλίου (11:30 μ. μ.), στο χώρο της πρώην Παιδικής Χαράς στη συμβολή των οδών Βαφειοχωρίου & Βιθυνίας. (σε περίπτωση κακοκαιρίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο γειτονικό χώρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: