Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 25/5/2009

Ανακοίνωση Συντονιστικού Συνέλευσης Κατοίκων Γκύζη – Πολυγώνου – Π. Άρεως

Με επιτυχία και συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Μαίου 2009, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το λόφο Φινόπουλου και είχαν αποφασιστεί στην συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή 10 Μαίου 2009.
Στο λόφο συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι όλων των ηλικιών, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του λόφου από σκουπίδια, συμβολική φύτευση θάμνων, θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες του καθεστώτος εγκατάλειψης και παρακμής που έχει επιβάλει η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς στο Λόφο. Πλήθος πλαστικών σκουπιδίων, κατεστραμμένες υποδομές φωτισμού και άρδευσης, κατεστραμμένα καθίσματα, ανύπαρκτη παιδική χαρά. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας (αποψίλωση), προκειμένου ο Λόφος Φινόπουλου να προστατευθεί από ενδεχόμενη πυρκαγιά τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με την παρέμβασή τους αυτή, στο Λόφο Φινόπουλου, επιδίωξαν για μία ακόμα αφορά να διαδηλώσουν το αίτημά τους για σταμάτημα της πολιτικής εγκατάλειψης και υποβάθμισης του λόφου, αλλά και να επιχειρήσουν να διαμορφωθεί μια άλλη σχέση – πολιτισμός, με τον ελεύθερο δημόσιο χώρο, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκονται οι ανάγκες των κατοίκων για επικοινωνία, επαφή με τη φύση, άθληση, ψυχαγωγία και παιχνίδι.
Την προηγούμενη Τρίτη (19/5) εξάλλου, κάτοικοι που συμμετείχαν στη συνέλευση της 10ης Μαίου 2009, παρουσίασαν τα αιτήματά μας στη συνέλευση του συμβουλίου της Υπερνομαρχίας. (συντήρηση τεχνικών υποδομών, αναβάθμιση και συντήρηση του πράσινου από υπαλλήλους της νομαρχίας, δημιουργία παιδικής χαρά, λήψη τεχνικών μέτρων πυροπροστασίας). Δυστυχώς δεν δόθηκαν από την Υπερνομάρχη, Κ. Μπεή, δεσμευτικές απαντήσεις στα αιτήματά μας, πλην του γεγονότος ότι μας ενημέρωσε ότι εκείνη την μέρα γινόταν αποψίλωση στο λόφο Φινόπουλου. Το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από τους κατοίκους στις Κυριακάτικες εκδηλώσεις…
Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας προκειμένου η Υπερνομαρχία, να σταματήσει αυτή την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: