Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Κείμενο Υπογραφών Κατοίκων Γκύζη –Πολυγώνου – Πεδίου Άρεως σχετικά με το Λόφο Φινόπουλου

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο απευθυνόμενοι προς τη Ν. Α. Αθηνών - Πειραιώς ζητάμε:

Πρώτον, η έκταση του Λόφου Φινόπουλου να διατηρήσει το χαρακτήρα της ως «δασωτέα», σύμφωνα και με το έγγραφο με αρ. πρωτ. Οικ.97860/28-4-2009 της Δ/νσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αποτελέσει για τους κατοίκους χώρο επαφής με τη φύση, περιπάτου, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη πρόσβαση για κάθε πολίτη και φιλόξενο για τις συλλογικές μας δράσεις.

Δεύτερον, να έχουμε αποφασιστικό ρόλο και λόγο, στο σχεδιασμό από την πλευρά της Ν. Α. Αθηνών - Πειραιώς, για το λόφο.

Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς:

1) Να δοθεί άμεσα τέλος στην πολιτική εγκατάλειψης του Λόφου, με συνέπεια την υποβάθμισή του και την αδυναμία του να παράσχει στους κατοίκους, τα οφέλη ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου.
2) Να προχωρήσει άμεσα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς, στη συντήρηση – αποκατάσταση των τεχνικών υποδομών του Λόφου. (ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, συντήρηση καθισμάτων, δημιουργία παιδικής χαράς). Επίσης να προχωρήσουν άμεσα τα έργα συντήρησης του πράσινου που υπάρχει, αλλά και αναβάθμισης αυτού.
3) Να πραγματοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα τεχνικά έργα πυροπροστασίας του Λόφου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Υπογραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: