Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 25/5/2009

Ανακοίνωση Συντονιστικού Συνέλευσης Κατοίκων Γκύζη – Πολυγώνου – Π. Άρεως

Με επιτυχία και συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Μαίου 2009, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το λόφο Φινόπουλου και είχαν αποφασιστεί στην συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή 10 Μαίου 2009.
Στο λόφο συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι όλων των ηλικιών, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του λόφου από σκουπίδια, συμβολική φύτευση θάμνων, θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες του καθεστώτος εγκατάλειψης και παρακμής που έχει επιβάλει η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς στο Λόφο. Πλήθος πλαστικών σκουπιδίων, κατεστραμμένες υποδομές φωτισμού και άρδευσης, κατεστραμμένα καθίσματα, ανύπαρκτη παιδική χαρά. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας (αποψίλωση), προκειμένου ο Λόφος Φινόπουλου να προστατευθεί από ενδεχόμενη πυρκαγιά τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με την παρέμβασή τους αυτή, στο Λόφο Φινόπουλου, επιδίωξαν για μία ακόμα αφορά να διαδηλώσουν το αίτημά τους για σταμάτημα της πολιτικής εγκατάλειψης και υποβάθμισης του λόφου, αλλά και να επιχειρήσουν να διαμορφωθεί μια άλλη σχέση – πολιτισμός, με τον ελεύθερο δημόσιο χώρο, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκονται οι ανάγκες των κατοίκων για επικοινωνία, επαφή με τη φύση, άθληση, ψυχαγωγία και παιχνίδι.
Την προηγούμενη Τρίτη (19/5) εξάλλου, κάτοικοι που συμμετείχαν στη συνέλευση της 10ης Μαίου 2009, παρουσίασαν τα αιτήματά μας στη συνέλευση του συμβουλίου της Υπερνομαρχίας. (συντήρηση τεχνικών υποδομών, αναβάθμιση και συντήρηση του πράσινου από υπαλλήλους της νομαρχίας, δημιουργία παιδικής χαρά, λήψη τεχνικών μέτρων πυροπροστασίας). Δυστυχώς δεν δόθηκαν από την Υπερνομάρχη, Κ. Μπεή, δεσμευτικές απαντήσεις στα αιτήματά μας, πλην του γεγονότος ότι μας ενημέρωσε ότι εκείνη την μέρα γινόταν αποψίλωση στο λόφο Φινόπουλου. Το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από τους κατοίκους στις Κυριακάτικες εκδηλώσεις…
Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας προκειμένου η Υπερνομαρχία, να σταματήσει αυτή την πολιτική.

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση Συνέλευσης Κατοίκων Γκύζη –Πολυγώνου – Πεδίου Άρεως σχετικά με το Λόφο Φινόπουλου

Την Κυριακή 10 Μαίου 2009, κάτοικοι από την περιοχή του Γκύζη, του Πολυγώνου και του Πεδίου Άρεως, συγκεντρωθήκαμε στο Λόφο Φινόπουλου και συζητήσαμε, σχετικά με την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Λόφος, ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου στην περιοχής.

Η συνέλευση κατέληξε στα ακόλουθα:

Η έκταση του Λόφου Φινόπουλου πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα της ως «δασωτέα», σύμφωνα με το έγγραφο με αρ. πρωτ. Οικ.97860/28-4-2009 της Δ/νσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αποτελέσει για τους κατοίκους χώρο επαφής με τη φύση, περιπάτου, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη πρόσβαση για κάθε πολίτη και φιλόξενο για τις συλλογικές δράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Ζητάμε να έχουμε αποφασιστικό ρόλο και λόγο, στο σχεδιασμό από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, για το λόφο.

Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς:

1) Να δοθεί άμεσα τέλος στην πολιτική εγκατάλειψής του Λόφου, με συνέπεια την υποβάθμισή του και την αδυναμία του να παράσχει στους κατοίκους, τα οφέλη ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου.
2) Να προχωρήσει άμεσα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιά, στη συντήρηση – αποκατάσταση των τεχνικών υποδομών του Λόφου. (ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, συντήρηση καθισμάτων, δημιουργία παιδικής χαράς). Επίσης να προχωρήσουν άμεσα μέτρα συντήρησης του πράσινου που υπάρχει, αλλά και αναβάθμισης αυτού.
3) Να πραγματοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα τεχνικά έργα πυροπροστασίας του Λόφου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Προχωράμε άμεσα:

Πρώτον, στην κοινοποίηση των αποφάσεών μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς με την παρουσία μας στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ζητάμε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις από αυτό στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

Δεύτερον, ορίζουμε ημέρα δράσης για το Λόφο Φινόπουλου την 24η Μαίου 2009. Πραγματοποιούμε εργασίες καθαρισμού του Λόφου και συμβολική δενδροφύτευση. Διοργανώνουμε παιχνίδια για τα παιδιά της περιοχής και συλλογικό γεύμα.

Αθήνα 11 Μαίου 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΚΥΖΗ - ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ - ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

Κείμενο Υπογραφών Κατοίκων Γκύζη –Πολυγώνου – Πεδίου Άρεως σχετικά με το Λόφο Φινόπουλου

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο απευθυνόμενοι προς τη Ν. Α. Αθηνών - Πειραιώς ζητάμε:

Πρώτον, η έκταση του Λόφου Φινόπουλου να διατηρήσει το χαρακτήρα της ως «δασωτέα», σύμφωνα και με το έγγραφο με αρ. πρωτ. Οικ.97860/28-4-2009 της Δ/νσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αποτελέσει για τους κατοίκους χώρο επαφής με τη φύση, περιπάτου, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη πρόσβαση για κάθε πολίτη και φιλόξενο για τις συλλογικές μας δράσεις.

Δεύτερον, να έχουμε αποφασιστικό ρόλο και λόγο, στο σχεδιασμό από την πλευρά της Ν. Α. Αθηνών - Πειραιώς, για το λόφο.

Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς:

1) Να δοθεί άμεσα τέλος στην πολιτική εγκατάλειψης του Λόφου, με συνέπεια την υποβάθμισή του και την αδυναμία του να παράσχει στους κατοίκους, τα οφέλη ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου.
2) Να προχωρήσει άμεσα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς, στη συντήρηση – αποκατάσταση των τεχνικών υποδομών του Λόφου. (ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, συντήρηση καθισμάτων, δημιουργία παιδικής χαράς). Επίσης να προχωρήσουν άμεσα τα έργα συντήρησης του πράσινου που υπάρχει, αλλά και αναβάθμισης αυτού.
3) Να πραγματοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα τεχνικά έργα πυροπροστασίας του Λόφου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Υπογραφή